Aankondigingspolitiek Oostendse coalitie: een bloemlezing

06 Januari 2015

De lijst van mooie beloftes van de Oostendse bestuurspartijen SP.A, CD&V en OpenVLD wordt wel heel lang. Het gaat om dossiers die al jaren aanslepen, maar waarmee het stadsbestuur om de zoveel tijd toch in de pers mee uitpakt. Je reinste aankondigingspolitiek. Mensen vinden dit niet meer geloofwaardig. Een overzicht van dossiers die jaren geleden beloofd werden maar nog altijd om een oplossing vragen: - Maritiem Museum, of wordt het een maritieme attractie ?

- Renovatie vistrap : staat op de agenda, maar er wordt al lang over gesproken. Hoe lang nog ?

- Sociaal kruidenier

- Wijkgezondheidscentrum

- Archief in de oude watertoren

- Hangaar I : verkrotting gaat verder

- Koninklijke Stallingen : staat op de agenda, maar eerste aankondiging van renovatie dateert van 8 jaar geleden. Hoe lang nog ?

- Koninklijke Gaanderijen : verwaarlozing troef, nog altijd

- Noordzee aquarium : ook die belofte gaat al jaren mee

- Energiebesparing in stadsgebouwen al jaren een dode mus. Elk jaar opnieuw slaat Groen op dezelfde nagel. Schepen Veulemans zei bij de opmaak van het budget 2014 het volgende in DZW van 13 december 2013: "we investeren veel minder in de huisvesting van onze eigen diensten. Nochtans is dat nodig omdat we dan ook de energiekosten kunnen terugdringen. Persoonlijk vrees ik dat onze eigen huisvesting in het gedrang komt."

Waar vinden we de acties met betrekking tot betere isolatie en energiebesparing in de gebouwen van de Stad? Het is een schande dat dit al jaren geleden niet is gebeurd. Dit vereist een investering, dat is juist, maar het verdient zichzelf dubbel en dik terug op de energiefactuur. Bovendien is het milieubewust.

- Kinderopvang : achterstand in plaatsen dateert niet van dit jaar

Enz? Een nieuwjaarswens voor de huidige meerderheid: minder communiceren, meer doen. Succes.