Actie Mijnplein was een succes : Op naar een groen stadscentrum

16 Mei 2012

Op naar een groen stadscentrum  Een fraaie, groene binnenstad!

De inspanningen van het stadsbestuur om enkele belangrijke straten en pleinen te vernieuwen geven een meerwaarde aan onze stad. Groen wil echter meer nadruk zien op het verfraaien van de binnenstad met groen, kleine pleintjes en verkeersvrije straten.

 

Aantrekkelijk voor gezinnen en handelaars

Een aantrekkelijk en leefbaar stadscentrum is heel belangrijk, voor de bewoners, gezinnen met kinderen en handelaars. Meer groen in de stad is trouwens ook gezond en doet een stad opfleuren.

 

Wandelen en fietsen in verkeersarme binnenstad

Een groene stad is slimme citymarketing. De uitstraling van Oostende zou er wel bij varen: men zet de stad op de kaart. Een groen Oostende spreekt jonge gezinnen aan, ook bedrijven voelen zich aangetrokken, en de mobiliteit loopt een stuk vlotter.

 

Bovengrondse parking Mijnplein verspilt ruimte

Wij ijveren voor de vervanging van de bovengrondse parking op het Mijnplein door een groen rustpunt met natuur, zitbankjes, een groter speelplein,... De leefbaarheid van het plein kan beter en ook de vele handelszaken rond het plein zouden mee profiteren. Niet voor niets wordt onze actie door heel wat zelfstandigen gesteund. Een bovengrondse parking in het midden van het stadscentrum is eigenlijk voorbijgestreefd en een verspilling van kostbare ruimte.

 

Contact: Sofie Cloet, GSM 0486 02 08 15 of Wouter De Vriendt, gemeenteraadslid en parlementslid, GSM 0497 46 65 86

www.groenoostende.be