Dank aan alle kiezers: groene verkiezingsoverwinning in Oostende

15 Oktober 2012

Dank aan alle kiezers: groene verkiezingsoverwinning in Oostende

Met 10,1% en een stijging van 1 naar 4 zetels boekt Groen een historisch hoge score in de badstad. De verkozenen van Groen zijn Annemie Van der Mueren, Kathelijn Vervarcke, Collins Nweke en Wouter De Vriendt. We willen daarvoor in de eerste plaats jullie, onze kiezers, kandidaten en militanten bedanken! Jullie hebben ons gesteund en de nek uitgestoken. Dat is hartverwarmend.  Groen is het positieve alternatief in Oostende. Onze inzet en onze assertieve, maar constructieve oppositie werd beloond. Vooruit met Oostende is niet voor niets onze slogan. Hoe houden we gezinnen en jonge mensen in Oostende? Maken we werk van betaalbaar wonen, of blijft de bouwwoede van dure appartementen voortduren? Kiezen we voluit voor een moderne visie op mobiliteit met ruimte en veiligheid voor fietsers, of blijft Koning Auto tot diep in het stadscentrum heersen? Zetten we in op de maritieme ontwikkeling van de Oosteroever of bouwen we dit uniek stukje Oostende vol? Het zijn keuzes die we als partij aan de kiezer aanbieden. Bij ons geen negatieve, anti-campagnes, maar een kiesstrijd met open vizier, op basis van voorstellen om Oostende beter te maken.

 

Groen kijkt er nu al naar uit om het politieke werk van de afgelopen jaren verder te zetten, met een grotere ploeg vol nieuwe beloftevolle mensen. De verbreding van Groen zet zich verder en binnenkort verkiezen we een nieuw bestuur. Dankzij dit resultaat neemt ons politiek gewicht in Oostende gevoelig toe. De kiezer heeft ons sterker gemaakt en dat zullen wij ten volle benutten.

 

De kiezer heeft een signaal van vernieuwing uitgestuurd. Zullen de drie meerderheidspartijen SP.A, OpenVLD en CD&V daarmee rekening houden? De SP.A is als grootste partij aan zet. Wil de SP.A een vernieuwende, progressieve coalitie of niet? Deze vraag ligt op tafel en we kijken uit naar het antwoord. Groen heeft de politieke ervaring en de ideeën om mee te besturen. Wij stellen geen exclusieven of veto's, maar staan open voor elk gesprek. We doen een oproep om respect te hebben voor de wil van de kiezer.

 

Groen is trots op haar resultaat. 1 op 10 Oostendenaars koos voor Groen. Daarvoor willen wij de Oostendenaar bedanken. Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest. En zoals men in Oostende ondertussen gewoon is van Groen: jullie horen nog van ons.