Geen 22 bouwlagen op site Media Center: 1271 Handtekeningen

08 Mei 2012

  Een mastodont van 22 bouwlagen op de site van het Mediacenter?Door de goedkeuring van een nieuw ruimtelijk plan door meerderheidspartijen CD&V, OpenVLD en SP.A wordt dit mogelijk. 

Een nieuw woonproject op de site van het Mediacenter moet kunnen, maar is een beetje redelijkheid te veel gevraagd? Zie de achterzijde van deze brief voor een officiële simulatie van hoe het bouwproject er kan uitzien. 22 bouwlagen is hoger dan De Mast en 2/3 van de hoogte van het Europacentrum!

Groen wil de bouwhoogte beperken tot de omliggende gebouwen (tiental bouwlagen) en wijst op het belang van voldoende groen en leefruimte. Bovendien vragen wij dat de woningen ook dienen voor gewone Oostendenaars en niet alleen voor tweedeverblijvers. Wij pleiten ook voor een vast percentage betaalbare woningen.

De leefbaarheid van de wijk en betaalbaar wonen staan voor de groenen voorop, ook elders in Oostende. Stop de bouwwoede van dure appartementen die voor gewone Oostendenaars niet te betalen zijn. Het stadsbestuur laat te veel vrijheid aan bouwpromotoren om lelijke "koekendozen" en dure appartementen neer te poten. In Oostende zijn bouwpromotoren en politiek twee handen op één buik: dat is een kwalijke evolutie die wij een halt willen toeroepen.

Een bouwbeleid op maat van de Oostendenaar, dat hebben we nodig. We roepen iedereen op om zich te verzetten tegen een tweede Atlantikwall.

Vriendelijke groeten, 

Wouter De Vriendt, gemeenteraadslid en volksvertegenwoordiger,  [email protected] , GSM 0497 46 65 86

Annemie Van der Mueren, bestuurslid en buurtbewoner. Adres: L. Van Tyghemlaan 55. [email protected] , GSM 0495 54 65 96