Groen biedt CD&V en SP.A wisselmeerderheid aan om permanente daklozenopvang te realiseren

09 Maart 2015

Groen nodigt  CD&V en SP.A  uit om maar eens eindelijk een permanente opvang voor de daklozen in Oostende te realiseren. Groen OCMW-raadslid Peirsegaele en gemeenteraadslid Collins Nweke zijn verheugd over de nieuwe opstelling van de christendemocraten in dit dossier. Groen kijkt met belangstelling uit naar de démarche van de CD&V in de meerderheid van de gemeenteraad en het OCMW. Zij hopen alvast dat de woorden van CD&V voorzitter Borloo meer zullen blijken dan public relations en dat zijn voorstel gebaseerd  is op een echte doorleefde humanitaire opvang van daklozen. Bert Peirsegaele: "Groen wil sinds lang concrete actie ondernemen om de permanente opvang van daklozen in Oostende te realiseren.  Hiertoe stellen wij nu een wisselmeerderheid voor. N-VA en Open VLD lieten al verstaan tegenstander te zijn van een permanente opvang van mensen in nood. Ik hoor N-VA roepen dat een structurele aanpak nodig is, maar ze is in alle regeringen aan zet. Waarop wachten ze dan? Het is niet humaan om ondertussen een dak boven het hoofd te ontzeggen aan de zwaksten onder ons."

Op de vraag waarom het zo stil blijft aan de kant van de Oostendse SP.A, zijn Peirsegaele en Nweke  formeel: "De partij van de burgemeester en de OCMW-voorzitter doet voorlopig alsof haar neus bloedt. Partijgenoten van hen doen in andere steden wél een inspanning. De bal ligt nu in het kamp van de SP.A. Welke kant kiezen zij? Groen biedt een wisselmeerderheid aan. Als SP.A "ja" zegt, dan wordt een permanente daklozenopvang realiteit."

OCMW-raadslid Bert Peirsegaele zal op de volgende OCMW-raad een formeel voorstel indienen. Een sociale, menselijke en voldragen aanpak van de dakloosheid in Oostende dringt zich op..

Bert Peirsegaele                          Collins Nweke
OCMW-raadslid                           Gemeenteraadslid