Hart boven Hard Oostende - Burgerforum

13 Oktober 2013

BURGERFORUM OP MAANDAG 20 OKTOBER 20u Discussie- debat- én reflectieavond met zicht op zee. Op zoek naar inspirerende alternatieven voor de toekomst.

Werk maken van gelijkheid, solidariteit en zuurstof voor mensen. Meewerken aan een warme samenleving.

Uiteraard ook in Oostende. Kom luisteren naar ideeën.

HART BOVEN HARD is een nationaal, niet-partijpolitiek burgerinitiatief dat individuen en organisaties verenigt die zich zorgen maken over het geplande beleid van de Vlaamse en federale regering. Van studenten, gepensioneerden tot sociale en culturele organisaties. Allen gaan voor een warme samenleving die hart boven hard verkiest. Het initiatief verdedigt gelijkheid, solidariteit en zuurstof voor mensen en verzet zich tegen een louter cijfermatige kijk op onze samenleving.

Reeds meer dan 1000 organisaties en ca. 12.000 individuen ondertekenden de petitie. Ook al heel wat mensen uit Oostende, deze fijne stad aan zee, zetten hun schouders onder het initiatief.

Maandag 20 oktober zijn er in 8 Vlaamse steden samenkomsten die de nieuwe politieke plannen onder de loep nemen. Het gaat om het formuleren van een warmer alternatief door het uitwisselen van ideeën en expertise. Wat staat op het spel? Hoe zal het beleid werken in de praktijk? Hoe kunnen we perspectief creëren? We trekken het ons samen aan. Uiteraard verschijnt ook Oostende nu op het appèl.

Bij deze een warme oproep om deel te nemen aan dit interessante burgerforum. Kom gewoon eens meeluisteren en denken over de zee aan mogelijkheden.


Programma in Oostende

Maandag 20 oktober, 20 u, Vrijstaat O. (zeedijk 10)

Moderator: Stefaan Kerger (journalist Focus-Wtv)
De Alternatieve Septemberverklaring: Actrice en levenskunstenaar Marijke Pinoy leest voor
8 interessante getuigenissen uit de dagdagelijksheid door:
Guido Decombel (voorzitter armoede organisatie), Ivy Goutsmit (FMDO-integratie), Hamid Hisari (CAW, welzijn), Tineke Decroos (samenlevingsopbouw), Dirk Elst (kunstenaar), Hendrik Tratsaert (artistiek leider Vrijstaat O.), Filip Van Becelaere (coordinator JAC, jeugd ), Coby Jansen en Ellen Distave (Oostendse ondernemers)
Debat met experten en panelgesprek in interactie met het publiek
Peter Vermeersch (stichtend lid G1000, hoofddocent Sociale Wetenschappen KULeuven), Peter Wollaert (expert duurzaam ondernemen bij Unitar en Vlerick Business School), An De Bisschop (directeur Démos, kenniscentrum participatie en kansengroepen)