Jong Groen wil nieuwe fuifzaal in Oostende en Hangaar I sluiten

17 September 2013

Jong Groen wil nieuwe fuifzaal in Oostende en Hangaar I sluiten

Vrijdagnacht 30 augustus is tijdens een fuif de elektriciteit terug uitgevallen in de Hangaar I. Er was ook een CO2-lek in de tapinstallatie van de stad gevonden. "Oostende is op het nippertje ontkomen aan een ramp met een grote menselijke tol.", aldus de organisatoren van Mythicz die gesteund worden door Rémy Bonny(voorzitter Jong Groen Middenkust). Woensdagmorgen lichtte de organisatie van Mythicz samen met Rémy Bonny de pers toe over de fuif. "Tijdens onze fuif is er een langdurige stroompanne geweest. De firma die stand-by diende te staan tijdens de fuif was onbereikbaar en het probleem werd uiteindelijk bric-à-brac opgelost met een verlengkabel. Daarbovenop stelden we nog een CO2-lek vast in de tapinstallatie van de stad. Dit kan dezelfde gevolgen hebben als een CO-vergifting in de badkamer. Wij organiseren nooit meer iets in deze zaal indien er geen veranderingen in komen en raden ook iedereen af om dat nog te doen.", besluiten de organisatie van Mythicz. "Het stadsbestuur, met in het bijzonder schepen Arne Deblauwe, dient nu eindelijk zijn verantwoordelijkheid te nemen. Dit is geen alleenstaand geval : bij de eerste editie van Mythicz en op Madhouse is de elektriciteit ook al uitgevallen. Dat is 3 keer op 6 maanden tijd en zoveel meer fuiven zijn er nog niet geweest. Ik verklaar de Hangaar I als onbruikbaar, onveilig en dodelijk. Met deze zaal nog te verhuren orchestreert het stadsbestuur een ramp van ongeziene omvang. Oostende is fuifzaalloos en dit moet veranderen. ", aldus Bonny.

De organisatoren laten het hier niet bij. "Wij eisen een schadevergoeding van het stadsbestuur. Door het CO2-lek zijn we zeker €1000 aan inkomsten uit de drank misgelopen. Tijdens stroompanne werd het publiek enorm opgehitst. Er ontstonden veel gevechten. Sommige fuifgangers zijn zelfs afgevoerd naar het ziekenhuis.", aldus de organisatie.

Het is niet de eerste keer dat er vragen worden gesteld over de Hangaar. "Eerder werd al opgemerkt dat het gebouw vol betonrot zit en dat het renoveren van enkel de buitengevel 5 miljoen euro zou kosten.", verklaarde Bonny.

Jong Groen gaat constructief op zoek naar een oplossing. "Ik nodig het stadsbestuur samen met mensen uit het werkveld uit om samen een oplossing te zoeken. Ik heb al een aantal nieuwe fuiflocaties in mijn gedachten: de Oude Vismijn en Earth Explorer. Laten we eens tonen hoe creatief de Oostendenaren zijn. We moeten hier iedereen bij betrekken!", aldus Bonny.