Kinderarmoede daalt in Oostende

22 Juni 2021

Kinderarmoede daalt in Oostende

Toch is het geen hoera-verhaal: de cijfers zijn nog steeds torenhoog

De kinderarmoede in Oostende is gedaald. Dat is goed nieuws, want voor het tweede jaar op rij toont het rapport van Kind en Gezin aan dat minder kinderen in armoede worden geboren. Waar dat in 2018 nog 34,2% was, is dat ondertussen 28,9%.

Toch is het geen hoera-verhaal: de cijfers zijn nog steeds torenhoog. Elk kind dat in armoede geboren wordt is er één te veel. Desondanks was er tot voor kort geen armoedebeleid in Oostende. Daar bracht Groen verandering in.

Dit stadsbestuur maakt dankzij onze Schepen Natacha Waldmann van armoedebestrijding een topprioriteit. We willen het verschil maken voor mensen op de lange termijn en stappen af van het vroegere beleid van symptoombestrijding, om mensen te versterken en te emanciperen.

In 2019 zijn we gestart met het armoedeplan voor de stad, samen met een pak lokale partners en mensen in armoede zelf. Ondertussen kwamen er brugfiguren bij, het VOLT-team, een samenwerking met Bmliko en Samen DiVers, we bieden vormingen aan scholen aan om onbetaalde schoolfacturen te vermijden, er komt een voedselverdeelplatform aan, de oudercrèche van CKG Kapoentje werd verankerd.