Kristof Cornelis nieuwe voorzitter Groen Oostende

07 November 2014

Kristof Cornelis nieuwe voorzitter Groen Oostende

Op de algemene ledenvergadering van Groen Oostende op 5 november 2014 verkozen de leden Kristof Cornelis als nieuwe voorzitter. Kristof Cornelis neemt de fakkel over van Natacha Waldmann. Zij werd onlangs gemeenteraadslid en Groen houdt het democratisch principe hoog dat het niet wenselijk om dat te combineren met het voorzitterschap. Kristof Cornelis (43) is partijsecretaris van Groen West-Vlaanderen, zetelde reeds voor Groen in de Oostendse OCMW-raad, en is al langer bestuurslid van Groen Oostende.

 

Natacha Waldmann: "Ik ben ervan overtuigd dat een voorzitter een onafhankelijke positie moet bekleden binnen de partij. Nu ik gemeenteraadslid ben vind ik het niet wenselijk om beide functies te cumuleren. Cumul strookt ook niet met onze ideologie, we hebben genoeg sterke mensen binnen de partij om de verschillende functies op te nemen. Als gemeenteraadslid wil ik mij volledig toeleggen op de thema's waar de Oostendenaar van wakker ligt. Ik ben heel blij met de keuze van de leden voor Kristof, hij geniet een groot draagvlak bij onze leden en ik geloof dat hij onze partij een sterke boost kan geven. Ik ben overtuigd dat dit een goede keuze was en wens hem dan ook heel veel succes toe."
 

Kristof Cornelis: "Het is voor mij een hele eer om Natacha Waldmann te mogen opvolgen. Ik ben bijzonder trots om de voorzitter te kunnen zijn van de grote en sterk groeiende groep Groen-leden en sympathisanten in Oostende. Het zijn stuk voor stuk allemaal positieve mensen die graag de mouwen opstropen en zich dagelijks op diverse vlakken voor onze stad en haar inwoners inzetten. Zij helpen, steunen en adviseren ook ons bestuur en onze mandatarissen om van Oostende een aangename, sociale, groene, bruisende en duurzame stad te maken voor oud én jong.
Samen met hen gaan onze raadsleden, ons bestuur en ikzelf hard verder werken aan ons Oostends succesverhaal, zo moeten we er in slagen om na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 onze fracties in de Oostendse gemeenteraad en OCMW-raad opnieuw aanzienlijk uit te breiden."
 

Kristof Cornelis
Natacha Waldmann