Programma

Onze ambitie voor Oostende is helder: we willen een nieuw begin. Van Oostende maken we een menselijke, gezonde en eerlijke stad. Een aantrekkelijke stad voor jonge mensen, gezinnen en actieve inwoners die mee willen bouwen aan de toekomst van Oostende. Een fiere stad op mensenmaat, waarin samenleven voorop staat en alle inwoners zich welkom voelen. Een stad die voluit inzet op duurzaamheid en innovatie. 

Benieuwd? Meer lezen?

Ontdek hier ons volledig programma. 

 

Hieronder vind je ook ons programma per hoofdstuk.

OOSTENDE IS VAN IEDEREEN

WONEN IN OOSTENDE IS DE MAX

DE OOSTENDSE MOBILITEITSREVOLUTIE

HULPDIENSTEN BINNEN HANDBEREIK

EEN GEZONDE EN DYNAMISCHE ECONOMIE

ARMOEDEBELEID EN SOCIALE RECHTVAARDIGHEID

OOSTENDE, CULTURELE EN TOERISTISCHE HOOFDSTAD

HET GROOTSTE NATUURGEBIED VAN HET LAND

EEN ACTIEF, TRANSPARANT EN MODERN BELEID

 

 

 

 

Groen staat voor een verbindende, positieve aanpak. Bruggen bouwen tussen Oostendenaars is dringend nodig. Je veilig voelen waar je woont is en blijft een uitdaging.

  • ​Met volle teugen samenleven. Uit welke gemeenschap je ook komt. Met Groen duiken leefstraten en wijkbarbecues overal op, en het verenigingsleven krijgt ruimte om te bloeien. En op het Petrus- en Paulusplein en in de Lijnbaanstraat komen sportpleintjes.
  • Een wijkagent is constant aanwezig in de wijk, te voet of met de fiets.
  • Cultuur daagt uit. Van het oude zwembadgebouw maken we een stadshal naar Gents model. En literair Vlaanderen vindt voortaan haar weg naar Oostende als “Literatuurstad Aan Zee”.