Te weinig laadpalen in Oostende

19 Augustus 2018

Te weinig laadpalen in Oostende

Fractieleider Wouter De Vriendt (Groen) wou weten hoe het zat met de laadpalen voor elektrische wagens in Oostende.

Uit het antwoord van het stadsbestuur op zijn vraag blijkt dat er 15 laadpalen zijn in Oostende. In de laatste 30 dagen waren er in totaal 398 laadsessies via de publieke laadpalen. Dit jaar werden bovendien tot nu toe 11 vaststellingen gedaan van gewone wagens die zich parkeren op een parkeerplaats aan de laadpaal (dus voorbehouden voor elektrische wagens).

Groen vraagt een uitbreiding van het aantal elektrische laadpalen in Oostende. Vijftien publieke laadpalen is te weinig. Oostende moet een stad van de toekomst zijn en volop inzetten op duurzaamheid. Dat betekent ook het faciliteren van elektrische auto’s, o.a. met voldoende laadpalen gespreid over de stad. Samen met een handhavingsbeleid ten aanzien van bestuurders die zich ten onrechte parkeren aan een laadpaal en zo verhinderen dat elektrische wagens zich kunnen opladen.

In een reactie in Het Nieuwsblad (https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180801_03643701) geeft het stadsbestuur toe dat er te weinig laadpalen zijn en dat gewerkt wordt aan een uitbreiding.