Wouter De Vriendt & Natacha Waldmann in duo naar de Oostendse kiezer

20 Oktober 2017

Wouter De Vriendt & Natacha Waldmann in duo naar de Oostendse kiezer

Groen Oostende trekt met een duo naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Dat beslisten de leden op een algemene ledenvergadering.   Wouter De Vriendt (40) is Kamerlid en fractieleider voor Groen in de Oostendse gemeenteraad en is lijsttrekker. Natacha Waldmann (38) is zorgdirecteur in een voorziening gehandicaptenzorg en is gemeenteraadslid sinds 2014. Ze werd dit jaar ook geselecteerd voor een opleidingsprogramma voor nieuw talent, "Het Toekomstatelier" van Groen nationaal. Zij staat op twee.

 

Met dit duo op kop trekt Groen de verkiezingscampagne op gang. Dat is een bewuste keuze. "Voor Groen is een sterk team een belangrijke pijler. Wij zijn blij en trots om vandaag als team onze strijdpunten voor een beter Oostende te kunnen voorstellen. Politiek is geen zaak van individuen. Dat willen we uitstralen door in duo naar de kiezer te trekken", zeggen Wouter De Vriendt & Natacha Waldmann. "Ook de andere 39 kandidaten zullen een zichtbare plaats krijgen in onze campagne."

 

Oostende staat op een keerpunt. Er zijn positieve realisaties, zoals het toerismebeleid. Maar op veel vlakken blijft onze stad ter plaatse trappelen. De lokale economie geraakt niet uit de startblokken, het hoger onderwijs is quasi weggetrokken uit onze stad, en fietsers in Oostende voelen zich niet veilig. Andere steden, met een dynamisch en toekomstgericht bestuur, bewijzen dat het anders kan en steken ons voorbij.

 

Groen is ambitieus. "Wij houden van Oostende en daarom gaan wij voluit voor de positieve vernieuwing die deze stad nodig heeft: Groen wil mee besturen. Ons team staat klaar. Wij hebben tal van frisse oplossingen om beter te doen. En we hebben de ambitie, het enthousiasme en de ervaring om Oostende op de sporen van de toekomst te zetten."

 

In 2012 hadden de drie traditionele partijen een voorakkoord op zak en draaiden de kiezer een rad voor ogen, ondanks alle ronkende verklaringen. Groen wil in 2018 de kiezer ook écht laten beslissen wie de stad bestuurt. Wouter De Vriendt: "Een stem voor de huidige traditionele bestuurspartijen is een stem voor nog eens zes jaar hetzelfde beleid. Wie positieve vernieuwing wil, kan rekenen op Groen. Alleen als Groen een sterke score haalt, zal er in Oostende iets positief veranderen."

Vijf concrete speerpunten voor een leefbaar Oostende

 

 

  1. Mobiliteit en verkeersveiligheid. Met groenen in het bestuur wordt Oostende een echte fietsstad. De fietser wordt de norm in het stedelijk verkeer. Dat betekent: een zone 30 in alle woonwijken, fietsstraten met voorrang voor fietsers op auto's op de drukke fietsknooppunten (bijv. schoolomgeving), en veel meer veilige fietsenstallingen om fietsdiefstal tegen te gaan.

 

  1. Een proper, gezonder en leefbaar Oostende. Huisvuil laten ophalen vóór 10u 's morgens. Meer sorteerafvalkorven langs straat, en regelmatiger leeghalen. Meer groen in de binnenstad, op de pleinen, en langs de straten.

 

  1. Meer evenwicht in woonprojecten. Stadsontwikkeling op maat van jonge mensen en gezinnen, in plaats van de exclusieve focus op massieve appartementenbouw voor tweedeverblijvers.

 

  1. Het maritieme wordt de draaischijf van Oostende. Dat betekent voluit inzetten op een polyvalente sterke haven, een bloeiende visserij, en het aantrekken van maritieme onderwijsopleidingen en onderzoekscentra.

 

  1. Lokale economie. Korte keten promoten. Kleine zelfstandigen van bij ons met alle middelen ondersteunen. Initiatieven opzetten om starters te ondersteunen en te stimuleren om naar onze stad te komen. Als stad actief inzetten op het aantrekken van kwalitatieve ondernemingen en tewerkstellingsmogelijkheden in onze stad verhogen.

 

Participatietraject "Oostendse Helden"

 

Vanaf nu tot juni 2018 organiseert Groen huiskamergesprekken met "doeners": gewone Oostendenaars, niet de typische BV's, maar met een buitengewoon engagement en een hart voor hun stad.

Oostendse Helden, dus.

 

Ze vertellen over Oostende, waarom ze zo houden van deze stad en wat beter kan. Iedereen is welkom. Niet alleen om te luisteren, maar om mee te praten. De Oostendse Helden zullen ons inspireren en dat zal vertaald worden in concrete beleidsplannen in het verkiezingsprogramma van Groen.

 

Een speciale facebookpagina, twitter en flyers in de wijk zullen de mensen op de hoogte houden.

 

Een greep uit de Oostendse Helden die nu al hun medewerking verlenen:

 

André Baert (kunstkenner en ex-uitbater Galerie De Peperbusse)

Bart Slabbinck (milieuexpert)

Bas Bulteel (pianist)

Bavo Defurne (filmregisseur)

Dirk Vanhoecke (Natuurpunt)

Danny Drooghenbroodt (vzw Restart)

Ellen Distave (kledingzaak Lily)

Guy Servaes (vzw Dement)

Hamid Hisari (expert diversiteit)

Jan Mees (directeur VLIZ)

Jan Mortelmans (Ostend Beach)

Kathelijn Vervarcke (jeugdauteur en leerkracht)

Keoma Zec (fotograaf)

Lodewijck Jonckheere (directeur De Studio)

Lore Provoost (zelfstandige, Marcelline)

Marianne Martens (CEO Greenbridge)

Patrick Legein (vzw Humain)

Roos Deventer (Interbellum wijk)

Silke Beirens (POM West-Vlaanderen)