Wouter De Vriendt verkozen tot lid van Intern Audit Comité Haven Oostende

24 Juli 2015

Wouter De Vriendt verkozen tot lid van Intern Audit Comité Haven Oostende

De Raad van Bestuur van de Haven Oostende besliste op haar zitting van 1 juli tot de oprichting van een Intern Audit Comité voor de Haven Oostende. Dit Intern Audit Comité zal een belangrijke rol spelen in de strategische keuzes van de Haven Oostende en bestaat uit 4 leden: Johan Vande Lanotte (Voorzitter Haven Oostende), Eddy Pannecoucke (Bestuurder-Directeur Haven Oostende), Alain Maes (Directeur Financiën Stad Oostende) en Wouter De Vriendt (Bestuurder Haven Oostende).

De samenstelling werd op papier bevestigd door het zopas ontvangen verslag van de vergadering.

Bedoeling is om door een extern bureau enkele audits per jaar te laten uitvoeren rond risicoanalyse of strategisch belangrijke kwesties voor de haven. Het Intern Audit Comité selecteert de onderwerpen, bewaakt het auditproces, en zorgt voor opvolging van de resultaten in de werking van de haven. De oprichting van een auditcomité is verplicht krachtens het Havendecreet.

"Ik beschouw dit als een belangrijke opdracht", zegt fractieleider Wouter De Vriendt (Groen). "Een doorlichting van de strategische keuzes van de haven is nodig en moet helpen om de haven nieuw leven inblazen. Een polyvalente haven, met ook aandacht voor trafiek, is en blijft een geweldige troef voor Oostende. Mijn verkiezing tot lid van het auditcomité bewijst dat je ook vanuit de oppositie een constructieve en positieve rol kan spelen. Onze stad moet vooruit en de haven biedt een enorm potentieel. Nieuwe inzichten en creatieve ideeën kunnen daarbij helpen", besluit Wouter De Vriendt.