
In het verleden was de toenmalige - en naar eigen zeggen ook huidige - schepen van ruimtelijke ordening Bart Tommelein reeds de mening toegedaan dat een dergelijk project moest kunnen en dat het hoe dan ook niet in handen is van de stad wat er op die locatie komt. Handjes in de lucht, het eeuwige verhaal. Want ja, het is woonzone: check. En het is een privé-initiatief: ook check. Dus de Stad kan enkel lijdzaam toekijken hoe de uitgangsbuurt steeds beperkter wordt. Arm stadsbestuur, dat zo weinig in de pap te brokken heeft. Want het alternatief is de site zelf verwerven, maar zoals geweten is er geen geld.
Nochtans is dit in onze ogen een kwestie van keuzes maken en in die zin was of is deze locatie ideaal voor het jeugdontmoetingscentrum dat ? ik herinner u er toch aan ? in uw bestuursakkoord is opgenomen. JOC dat reeds lang beloofd wordt en gerealiseerd zou moeten worden binnen deze legislatuur maar waar het nu windstil rond is. Nochtans zijn we al halfweg. En aan het tempo waarbij de Stad haar patrimonium verkoopt en de ene na de andere vereniging op straat zet ziet het er niet naar uit dat er ergens een gebouw zal leegstaan binnenkort dat hiervoor kan dienen.
Door geen initiatief te nemen voor het behoud van de Montmartrewijk en een dergelijk project op die locatie toe te laten geeft dit stadsbestuur een heel duidelijk signaal aan de jeugd, de feestgangers ook: jullie kunnen eigenlijk onze rug op.
Vandaar dus enkele vragen:
- Wat is het standpunt van de stad mbt een project op deze locatie, dat niet in overeenstemming is
met de huidige bestemming van de buurt?
- In hoeverre is de stad bereid om een kader vast te leggen ter bescherming van de Montmartrewijk?
Hoe ver zal de afbouw nog gaan?
- Zal dit project gezien worden als een project met impact op de stad en als dusdanig worden
voorgelegd aan de Kwaliteitskamer?
Natacha Waldmann.
Reacties
Aanmelden via
Facebook Twitter